Saturday, November 15, 2014

Bersiaran dari Ho Chi Minh city

Pilot MAS merempit ke pilot Air Asia berhemah di udara raya(?). Padahal departure time dua-dua kapal terbang sama, 2.45 petang. Pilot Air Asia tu FO dia ada dua calit tang bahu. Tak tahu kenapa nak cerita tang FO tu. I wish I could see him too in his uniform tapi excuse apa nak naik Firefly. Tak da kerja nak pi Subang sana. Hmm..

Kena tinggal di airport sedikit sebanyak telah menimbulkan perasaan cuak. Mujur baca sikit info macamana dari airport hendak ke hotel. Bertambah cuak bila kakak just bagi nama hotel tanpa ada alamat. Plan asal nak join conference tour kakak tapi itulah, pilot MAS merempit laju. Awal MAS sampai dari Air Asia. Elok tiba dekat baggage claim, group kakak dah tak ada.

Ke hulu ke hilir naik turun floor mencari internet free sebab dah deal dengan kakak maklumat terkini via whatsapp. Sudahnya terpaksa beli internet simcard. Dalam duk cuak tu, hati cakap kat Korea boleh seorang-seorang, in shaa Allah dekat sini pun boleh. Selepas dapat berhubung balik dengan kakak barulah rasa calm sikit.

Tung tang tung tang, naik teksi Vinasun as per others recommendations, maka selamatlah tiba di Equatorial Hotel. Ingatkan pemandu Vinasun tu tak friendly sekali bila dah sampai hotel, dia senyum pula. Cuba senyum awal-awal sikit, tak ada la gabra beria takut kena bawa lari ke apa. Maka bermalas-malasan di hotel lobi selepas mengisi perut sebab kakak dengan conference group dia tengah layan puppet show sekarang ni. Isk.

Till then.

Friday, October 10, 2014

Secondhand Novels; Malay & English for Sales

Secondhand novels untul dilelong buang habis. Hahaha... Dah tak berminat sangat hendak membaca novel Melayu mahu pun novel English. Jalan cerita semuanya sama novel Melayu la ni. I is... 'boleh tak buat cerita yang mencabar sikit?' Asyik-asyik kahwin paksa, terpaksa kahwin sekali suami tak suka. Eh? 

Dulu suka baca novel kira boleh jatuh dalam kategori hobi tetapi sekarang tidak lagi. Entah mana pi semangat membaca dulu-dulu tu pun tak tahu. Sudahlah novel sekarang mahal-mahal. Jalan cerita pulak....hmm.

Novel kegemaran simpan. Novel kurang gemar nak jual. Novel insyaAllah dalam keadaan baik, siap ada yang berbalut. Ada novel English yang beli tapi tak baca. Beli deekat BBW ke apa entah. So ini gambar dekat bawah kut-kut ada yang nak belikan.

Harga buku tidak termasuk kos penghantaran. Harap maklum.

Novel Melayu

Sedetik Cinta, Kreisya Reisya
RM8.00

Sejujur Hatimu, Umi Azrini
RM12.00

Kemelut Kasih, Manera Muhammad
RM6.00

Hanya Kerana Cinta, Norhayati Berahim
RM12.00

Plain Jane, Nurul Syahida
RM10.00

Senafas Rindu, Damya Hanna
RM12.00

Ilham Hati, Damya Hanna
RM12.00

Hati Seorang Wanita, Norhayati Berahim
RM8.00

English Novels

RM6.00

RM6.00

RM6.00

RM10.00

RM10.00

RM6.00

RM6.00

RM20.00

RM6.00



Wednesday, October 8, 2014

Fudgy Flaky Brownies

Berasa sungguh bahagia bila berjaya mencuba resepi brownies yang menghasilkan flaky top keronyok-keronyok berkilat seperti dalam gambar dibawah :)

Perempuan memang selalu macam tu. Ada masa tu dia menggila sangat hendak makan benda manis lepastu tak dan sehari dia nak makan KFC @ benda pedas. Semua salah hormon!! 

Kelos up
Brownies dah tinggal separuh. Pergi Seoul turun 5kg. Balik KL tak dan setahun naik Xkg. Tahniah! Boleh pergi Korea lagi dengan alasan hendak kuruskan badan. Pffft...!

Top view of 10x10inches brownies