Thursday, July 17, 2014

Pecah Rekod

Ini adalah kejadian paling epic dalam 2X tahun hidup. Huhu... Kejadian berlaku sebulan dua yang lepas. Nampak sangat excited untuk pergi berjalan.

Err... selalu tak puas hati bila ayah ke mak ke tertinggal kunci rumah dekat grill besi. Kenapa tak puas hati? Sebab kami ni duduk rumah flat, ground floor lagi. Sudahlah sekarang ni macam-macam kes tak elok berlaku. Buatnya ada perompak ke apa.

Ini dikira kejadian paling epic, Allah balas cash dekat dunia ni. Huhu... Hendak jadi cerita, saya pun terbuat benda yang sama macam emak dan ayah. 

Dah berjalan dekat area Wisma Central dan Jaya Grocer hampir 2-3jam, tiba-tiba saya terpandang zip sling bag yang tidak bertutup. Cari punya cari sekali tak jumpa kunci rumah dalam poket zip tu. Bila dah tak ada kunci maka memang sah! 

Pintu rumah berkunci.
Grill besi ternganga luas.
Kunci rumah tertinggal dekat grill besi.

Err... Baik tak payah kunci pintu macam tu --" Punyalah lupa nak kunci pintu masa tu. Pakai kasut dan terus cabut macam gitu sahaja tanpa double check pintu.

Bila dah tersedar tak kunci grill, kelam-kabut telefon ayah yang masa tu pun tak ada dekat rumah dengan harapan dia dah balik rumah. Last-last ayah minta tolong jiran kuncikan. Mujur tak kena marah. 

Saturday, July 5, 2014

Momentum.

Pagi-pagi buta lepas sahur ni tak ada buat benda lain terus mengadap lirik lagu 그대라서 Tha One ni hah. Sementara tengah ada 'feel' untuk study, jangan lengah-lengahkan.

Walaupun dah ada English translation, still juga cari maksud perkataan yang tak faham. Selalunya suka conteng terus dekat atas kertas yang diprint tu. Notebook ada tapi jarang-jarang tulis terus. Mesti main conteng-conteng dkt tempat lain dulu.

Tak ingat saya pernah kongsi dekat sini gambar buku-buku, kertas-kertas
Korea tu. Selalu guna pensel je, rajin sikit pakai pen warna-warna. Ikut mood.



Thursday, July 3, 2014

그대라서 by 더 원(The One)

Current favourite song. Sekali dah jadi favourite, terderalah replay button tu.
Kalau boleh nak ulang dua puluh empat jam non-stop

Vocal penyanyi ni sebutir-sebutir boleh dengar.
(Orang sibuk ngaji, ada orang tu sibuk duk dengar lagu Korea dia --')




가슴 아프게 울지 말아요
우리 다시 못볼 것처럼
찬바람 불어 쓸쓸해지면
그때 내게 돌아와요
너무 사랑했으니 기억해줘요
이런 날 알아줘요

나를 잊지 말아요 그 기억에서
단 일초라도 한순간도 그 기억에서
죽을 만큼 나 사랑했던
사람 보고 싶다 보고 싶다 그대

항상 예쁘게 웃던 그대 보여요
가슴이 저리네요
나를 잊지 말아요 그 기억에서
단 일초라도 한순간도 그 기억에서
시간 지나 세월이 흘러가도
그대라서 그대라서

내가 두 눈에서 멀어 진다해도
이 사랑 스쳐 지나도
오직 단 한사람 그대라서
그리워서 그리워서 외쳐본다
미치도록 소중했던 사람
불러본다 불러본다 그대 


English Translation
Don’t cry, making your heart ache

As if we’ll never see each other again
When the cold wind blows and you get lonely
You can come back to me
I loved you so much so please remember me
Know this is how I feel

Don’t forget me from your memories

Not even for a single second or moment, from your memories
I loved you to death
I miss you, I miss you

I see you, who always had a pretty smile

My heart is aching

Don’t forget me from your memories

Not even for a single second or moment, from your memories
Even when a long time passes
Because it’s you, because it’s you

Even if I grow blind

Even if this love passes by
There’s only one person, because it’s you

I miss you, I miss you so I shout out

The person I cared for crazily
I call out to you, I call out to you