Saturday, March 5, 2016

이끌림 (Feat. 김고은) - 티어라이너 [치즈인더트랩 OST part 8]【Hangul/English】

Favorite song of 2016. Drama pun cuma ending kurang sikit tapi cerita dia best! Open ending tu yang frust banyak. LOL.




이끌림 (Feat. 김고은) - 티어라이너
Attraction (Feat. Kim Go Eun) - Tearline
(Cheese in the Trap / 치즈인더트랩 OST)

당신 가던 길을 가만 걸어봤어
내게 같은 의미일지 궁금해서다시 마음이 추워지는 밤이 오면모를 네 감정 같아서
문득 낯선 네 곁을 돌아봐네 옆의 나 나를 챙기는 너점점 익숙해져가는우리 마음처럼잘 그려지지가 않아
작은 한마디에 흔들리는나를 잡아주는 너라서모든 게 서툰 날따스히 대해준 너처음이라 어리숙한 날안아준 너라서
난 다시 멍해져먼지가 앉는다다시 먼지가 쌓인다아무도 기웃거리지 않는내 맘에 먼지가 앉는다
앞만 보며 달려오던 날잡아준 날 닮은 너네가 옆에 있어 맘이 놓여너의 웃는 모습에 나도 웃고 말아
가는 길에 기대감이오는 길에 허전함이쓸쓸함이더 오래 보고 싶어천천히 천천히너의 긴 그림자도 안아주고파
감싸주고파
안아주고파
갑자기 내 안에 들어와밥 먹자던 그 낯선 모를 시선에난 빠져들어



English Translation 


I try walking silently on the road you walked
I wonder if you thought like me
The night comes again when my heart is getting cold
Like your feelings
Suddenly and strangely you came to me
You was beside me and took care of me
Like our heart that becomes familiar with each other
I can't describe these feelings
With that one word
You held my trembling hand
I was unfamiliar with everything but you treated me warm
Firstly, you embraced me when I was naive
My mind went blank again
Dust was falling
And gradually filling up
It covered everything
Dust is falling in my heart
I looked ahead and ran to you
You embraced me, you were like me
When you stand by me, my heart feels relieved
Your appearance when you smile makes me laugh
On the road I am walking, I have expectations
On the way, I am going to is empty and lonely
I miss the old days more
Slowly and slowly
I wanna embrace your long shadow
Hold you tight
I wanna embrace you
Suddenly you came to me and asked me to eat with you
Your unfamiliar appearance and your eyes made me fall in love


Sunday, February 28, 2016

Website Arukumachi Kyoto; Bus and Train Planner.

Cerita yang tertangguh hampir setahun lamanya. Tahun  lepas, waktu ni masih lagi sibuk pastikan segala maklumat perjalanan di Jepun lengkap-selengkap yang boleh memandangkan trip kali ini masih trip solo. Risau. Sebabnya satu sahaja, masalah bahasa. Walaupun pernah belajar bahasa Jepun kecil-kecil dulu tapi semuanya sudah melalui proses kendensasi, tersejat hilang tanpa sedar seiring dengan pertambahan usia.

Rindu sangat nak berjalan. Nak ke Korea tak lepas, nak ke Jepun apatah lagi. Tahun genap bukan tahun berjalan. Maka mereputlah selama setahun di Malaysia sementara menanti hadirnya 2017.

Tak mahu cerita pasal perjalanan di Jepun tu sangat pun. Banyak yang dah lupa cuma hendak berkongsi satu website atau aplikasi smartphone untuk yang hendak ke Kyoto. Tak pastilah ada yang dah tahu atau tak tapi aku kongsi jelah ya dekat sini. Website tu namanya ARUKUMACHI KYOTO Route Planner. Website yang paling best! Best sebab lengkap dengan segala informasi yang korang perlukan.

Dengan website ni nanti korang boleh check laluan bas, peta kawasan, bus stop, nama-nama bus stop, nombor bas yang korang kena naik dan lain-lain. Silalah check sendiri sebab memang dah lupa banyak pasal website ni.

Kepada yang nak ke Kyoto aku pasti korang mesti hendak naik bas yang guna tiket 500 yen sehari tu jekan, berjimat cermatkan kekdah dia kalau pi Jepun. Memang eloklah korang pi study website ni in shaa Allah settle segala urusan. Kalau sesat pun mungkin kesilapan teknikal yang kecil. Hahahaa... Sesat sekali je dekat Kyoto itu pun sebab salah naik bas ke macamana entah. Ikut instinct korang. Kalau rasa bukan tu sila double triple check ya.

Dekat Kyoto memang aku 100% naik bas. Jadi aku print screen siap-siap laluan yang aku nak guna dan simpan dalam tab incase internet tak ada ke apakan. Okey. Itu jelah kut untuk post kali ni. Rindu. Rindu. Rindu.

Thursday, October 22, 2015

류 (Ryu) - 세월 (Years) [I Have a Lover OST [애인있어요 - SBS 주말드라마]

Duk layan cerita ni sekarang, 애인있어요. Dalam nak reduce anasir Korea dalam hidup, terjebak sekali lagi. Thanks la to Ji Jin Hee. Handsome gaban!! Aura lelaki 40+ tahun kah? Haish! Memang teringat dekat geng Gentleman's Dignity.


마음의 문을 닫고  바보처럼 살고 있어  사랑했던 기억은  가슴한켠에 잠궈둔채  수없이 많은 날들이  우리의 곁을 스쳐갔지만  그날처럼 이곳에  날 바라보는 네가 있어  멀리 헤어져 있어도  모든 게 변해가도  내 마음은 저 세월에 지지 않고  여기에 있어  처음으로 느꼈었던  그 설레임, 너의 미소  우린 그저 서로를  그토록 사랑했었는데  다시 만날 수 없어도  모든 게 달라져도  내 마음은 그 미소를 잊지 않고  그대로 있어  헤어진 시간마저  깊이 사랑했던 것처럼  마치 우리 처음 만난 것처럼  멀리 헤어져 있어도  모든 게 변해가도  내 마음은 저 세월에 지치지 않고  여기에 있어  다시 만날 수 없어도  모든 게 달라져도  내 마음은 그 미소를 잊지 못하고  그대로 있어