Thursday, October 22, 2015

류 (Ryu) - 세월 (Years) [I Have a Lover OST [애인있어요 - SBS 주말드라마]

Duk layan cerita ni sekarang, 애인있어요. Dalam nak reduce anasir Korea dalam hidup, terjebak sekali lagi. Thanks la to Ji Jin Hee. Handsome gaban!! Aura lelaki 40+ tahun kah? Haish! Memang teringat dekat geng Gentleman's Dignity.


마음의 문을 닫고  바보처럼 살고 있어  사랑했던 기억은  가슴한켠에 잠궈둔채  수없이 많은 날들이  우리의 곁을 스쳐갔지만  그날처럼 이곳에  날 바라보는 네가 있어  멀리 헤어져 있어도  모든 게 변해가도  내 마음은 저 세월에 지지 않고  여기에 있어  처음으로 느꼈었던  그 설레임, 너의 미소  우린 그저 서로를  그토록 사랑했었는데  다시 만날 수 없어도  모든 게 달라져도  내 마음은 그 미소를 잊지 않고  그대로 있어  헤어진 시간마저  깊이 사랑했던 것처럼  마치 우리 처음 만난 것처럼  멀리 헤어져 있어도  모든 게 변해가도  내 마음은 저 세월에 지치지 않고  여기에 있어  다시 만날 수 없어도  모든 게 달라져도  내 마음은 그 미소를 잊지 못하고  그대로 있어

Monday, October 5, 2015

Kerja

Tengah ada hati dan semangat untuk kembali kerja 9-5 tapi tak ada pula yang panggil interview. Berpuluh-puluh dah apply masalahnya.

Sementara semangat tu ada,cepat-cepatlah orang panggil. Takut nanti semangat dibawa lalu angin, pergi tak jumpa jalan balik.

Aaaah. Rasa nak gila sekejap.

Saturday, September 26, 2015

Bucket List

Nak kata berlist sangat itu tidaklah. Sekadar buat catatan dekat blog yang suram sendu ni je. Orang kata kalau nak apa-apa tulis, cakap selalu, bayangkan inshaAllah mana tahu ada rezeki.

So, sejak empat lima hari ni sibuk la baca trip orang lain ke Melbourne dan Germany. Setakat hari ni itu dua negara yang ada dalam list nak cuba jejak tahun depan atau tahun tulat. Cukuplah asyik ke Korea je. Kalau repeat tu mesti bersebab samada teringat dekat makanan, kecantikan musim luruh atau nak jumpa kawan-kawan Korean. Cukup-cukuplah. Penat nak balas bila orang cakap "kahwin jelaaa dengan orang Korea". Boring. Agaknya kalau duk repeat pi Jerman, depa suruh kami "kahwin jelaaa dengan orang Jerman." Apa punya mentaliti kah ini? Hehe... tapi okey la juga dari Korean kan. Eh?

Tapi bila tengok budget mereka-meraka yang dah pergi sana rasa macam ada guruh sat. Mahal! Bulu roma mas takda nak gadai buat belanja. Apamacam?

Hendak tak hendak, kita berangan je dulu. Lepas tu study je pasal negara yang nak pi. Boleh la kayuh pelan-pelan buat itinerary.

So, hari ni 26 September 2015.  Tengoklah tahun bila boleh tercapai impian yang satu ni.