Wednesday, December 10, 2014

Free seat Air Asia wujud rupanya.

Sudah berapa banyak kali iklan Free Seat Air Asia tu tapi tak pernah pula ketemu dengan tiket yang berharga RM0.00. Sungguh tak tipu memang tak pernah jumpa. Walaupun percubaan mencari tiket free seat tu memang selalu sangat. Sampaikan hairan macamana orang lain boleh jumpa.

Sekali hari ini bila jumpa tiket free seat RM0.00, menggelabah biawak terus. Haa, ambik sekali dia bagi free seat bulan puasa. Dah nak makan burger shrimp Lotteria dibulan puasa camana nanti? Lepas je terbeliak biji mata tengok harga murah terus check calendar. Sah la bulan puasa. Hmm... punah harapan. Try juga check tarikh lain selepas raya, macam ada, macam tak ada. Website Air Asia tu macam lawak sebab dia mula-mula murah lepas tu mahal. Ikut suka hati dia je nak murah. Even kalau refresh website silap-silap free seat tukar date lain pula.




Beli ke tak beli? Agak-agak puasa dekat Korea boleh turunkan berapa berat... 5 kilogram, 10 kilogram? Idak pun ambil peluang cari pengalaman berpuasa di perantauan. Er... masalah sekarang duit nak cekau mana? Tempat tinggal macam no problem inshaa Allah boleh tumpang rumah host couch surfing last year tapi malu la pula. Lagi satu macam tak confident je nak cakap dekat mak nak pi lama sekali lagi plus tahun depan dah set nak cari office job balik. Ish. Beli dulu pergi tak pergi, puasa tak puasa belakang cerita ke camane? Gigil-gigil tangan acik masa nak confirm. Huhu....


Saturday, November 15, 2014

Bersiaran dari Ho Chi Minh city

Pilot MAS merempit ke pilot Air Asia berhemah di udara raya(?). Padahal departure time dua-dua kapal terbang sama, 2.45 petang. Pilot Air Asia tu FO dia ada dua calit tang bahu. Tak tahu kenapa nak cerita tang FO tu. I wish I could see him too in his uniform tapi excuse apa nak naik Firefly. Tak da kerja nak pi Subang sana. Hmm..

Kena tinggal di airport sedikit sebanyak telah menimbulkan perasaan cuak. Mujur baca sikit info macamana dari airport hendak ke hotel. Bertambah cuak bila kakak just bagi nama hotel tanpa ada alamat. Plan asal nak join conference tour kakak tapi itulah, pilot MAS merempit laju. Awal MAS sampai dari Air Asia. Elok tiba dekat baggage claim, group kakak dah tak ada.

Ke hulu ke hilir naik turun floor mencari internet free sebab dah deal dengan kakak maklumat terkini via whatsapp. Sudahnya terpaksa beli internet simcard. Dalam duk cuak tu, hati cakap kat Korea boleh seorang-seorang, in shaa Allah dekat sini pun boleh. Selepas dapat berhubung balik dengan kakak barulah rasa calm sikit.

Tung tang tung tang, naik teksi Vinasun as per others recommendations, maka selamatlah tiba di Equatorial Hotel. Ingatkan pemandu Vinasun tu tak friendly sekali bila dah sampai hotel, dia senyum pula. Cuba senyum awal-awal sikit, tak ada la gabra beria takut kena bawa lari ke apa. Maka bermalas-malasan di hotel lobi selepas mengisi perut sebab kakak dengan conference group dia tengah layan puppet show sekarang ni. Isk.

Till then.

Friday, October 10, 2014

Secondhand Novels; Malay & English for Sales

Secondhand novels untul dilelong buang habis. Hahaha... Dah tak berminat sangat hendak membaca novel Melayu mahu pun novel English. Jalan cerita semuanya sama novel Melayu la ni. I is... 'boleh tak buat cerita yang mencabar sikit?' Asyik-asyik kahwin paksa, terpaksa kahwin sekali suami tak suka. Eh? 

Dulu suka baca novel kira boleh jatuh dalam kategori hobi tetapi sekarang tidak lagi. Entah mana pi semangat membaca dulu-dulu tu pun tak tahu. Sudahlah novel sekarang mahal-mahal. Jalan cerita pulak....hmm.

Novel kegemaran simpan. Novel kurang gemar nak jual. Novel insyaAllah dalam keadaan baik, siap ada yang berbalut. Ada novel English yang beli tapi tak baca. Beli deekat BBW ke apa entah. So ini gambar dekat bawah kut-kut ada yang nak belikan.

Harga buku tidak termasuk kos penghantaran. Harap maklum.

Novel Melayu

Sedetik Cinta, Kreisya Reisya
RM8.00

Sejujur Hatimu, Umi Azrini
RM12.00

Kemelut Kasih, Manera Muhammad
RM6.00

Hanya Kerana Cinta, Norhayati Berahim
RM12.00

Plain Jane, Nurul Syahida
RM10.00

Senafas Rindu, Damya Hanna
RM12.00

Ilham Hati, Damya Hanna
RM12.00

Hati Seorang Wanita, Norhayati Berahim
RM8.00

English Novels

RM6.00

RM6.00

RM6.00

RM10.00

RM10.00

RM6.00

RM6.00

RM20.00

RM6.00