Monday, August 25, 2014

Stranger

Bila seorang stranger boleh buat kita tergelak dipagi hari dengan funny.. sarcastic captions disetiap gambar yang diupload. Totally stranger. Terjumpa secara random.

Nampak sangat diri ni mudah terhibur. Baru sedar. Benda sekecil-kecil alam macam tu je. Hmm...

Monday, August 18, 2014

M.Nasir dan Jamuan Raya 2014

Hai, hello semua. Dah lama tak update blog. Sibuk uli tepung :)

Masih belum terlambat rasanya nak ucap Selamat Hari Raya Maaf Zahir Batin. Raya masih berbaki seminggu lebih lagi. Maaf kalau ada tulisan yang buat orang terasa, terkerek, termenunjuk etc. 

Musim raya musim orang buat jamuan raya. Walaupun tak bekerja, tak ada office tapi seperti tahun lepas join kakak pergi jamuan raya pejabat dia. Alasan ikut walaupun penat 'tawaf' AEON petang tu ialah sebab jamuan tahun ni buat dekat FELDA dan FELDA memang terkenal dengan masakannya yang sedap! Dua kali pergi wedding yang mana FELDA sebagai caterer dia tidak menghampakan. Sedap makanan-makanan malam tu! Cuma susun atur makanan tu ke laut sikit sebab bersepah. Tak dapat merasa semua makanan. Ada yang cari makanan pun tak jumpa dekat mana tempatnya.

Alasan kedua sebab ada M.Nasir sebagai artis jemputan! O yeah! Tahun ni bertuah sikit. Tahun lepas setakat dengar suara Jamal Abdillah sebab duduk meja dekat kawasan lain tapi tahun ni dapat tengok M.Nasir depan mata terus. Selain M.Nasir ada lagi seorang artis jemputan, Adira. Yang ini tak berapa ambil port sangat  tapi kurus bebenar si Adira tu!! Pinggang mak oi kurus melidi. 

Serius pakcik M.Nasir tu umur berapa? Nampak muda tak dimamah usia pun wajahnya. Suara sudahlah mantap seperti dulu kala. M.Nasir nyanyi 4 lagu malam tu. Syok pula sebab dia memang akan lalu dekat meja kami bila habis menyanyi. Macam tak percaya je akhirnya dapat tengok depan mata bukan dalam peti besi (televisyen).


Ini bukan M.Nasir. Ini kesayangan. Budak paling
seronok boleh bebas malam tu.


Kakak (a.k.a the fan) dan anak-anak. Suka gila gambar ni!
Er.. gambar last tu mahal! RM500 tunai kalau tak ada delete. Huhu... Camerawoman nan ado gambar. Ige mwoya??! Aish... Aci dak kalau superimpose gambar camerawoman dekat tepi tu? Kehkehkeh...

Tolong tengok muka M.Nasir dalam gambar last tu. Nampak muda kan!! Handsome lagi pakcik M.Nasir ni. Muka pun takda kedut-kedut. Last but not least, video M.Nasir sedang menyanyikan lagu popular beliau Semerah Padi. Maaf camerawoman tak bertauliah, maka video ada gegar sana sini.






Wednesday, August 6, 2014

Bayangan Rindu


" Bumi Allah ni luas, bahagia tu ada dekat mana-mana..." Kiew,Q

---------
--------
-------
------
-----
----
---
-





Baru sedar novel Bayangan Rindu tulisan Anis Ayuni dah dijadikan telefilem.
A year late but better late than never.
 Favourite novel.
Novel dari Anis Ayuni memang semuanya favourite.