Saturday, February 14, 2015

Fly Peach, Low Cost Carrier Japan (Valentine's Sale)



Ya, ramai dah yang selamat sampai Jepun tapi incase masih ada yang tengah susun itinerary untuk trip ke Jepun bolehlah ambil tahu pasal benda ni. Almaklumlah, haritu kan Air Asia bagi tiket murah beria. Kut la ada yang sangkut tiket repeat ke Jepun 2-3 keping kan. Hmm...

Fly Peach pun not bad juga diorang punya promotion/ sales price. Kalaulah ada yang nak jimat masa DAN jimat duit, boleh guna alternatif ni sebagai ganti beli JR Pass yang harganya plus minus hampir 1k tu. Sebelum-sebelum ni ada promotion return tiket Osaka Kansai ke Tokyo Narita dalam plus minus RM250. Kena rajin belek-belek la senang cerita. Macam new year hari tu tiket Osaka - Busan tak silap ialah 2,015 yen. Bila tambah tax semua baru plus minus 3500 yen. Dalam RM100 satu hala. Tak ke murah tu!!!! *Menangis keluar ayaq mata darah*

Ni sekarang tengah ada promotion sempena Valentine Days. Pi la terjah. Harga agak murah juga.



Ok, mungkin nanti ada yang cakap "Kami nak merasa naik shinkansen." Hmm... tak apa la kalau camtu bolehlah beli JR Pass. Tapi masih boleh naik shinkansen juga kalau tak guna JR Pass, contoh beli untuk route yang dekat-dekat macam Osaka ke Kyoto ke. Dapat juga merasa naik shinkansen dan dalam masa yang sama dapat jimat duit juga. Tapi ikut korang la nak beli apa pun. Cuma nak share pasal Fly Peach ni je.

Tuesday, February 3, 2015

SHINHWA's 12th 'WE'- 'MEMORY' Official Music Video

The awaited day is finally here!
Lompat bintang sebanyak 25 kali.

Abang-abang oren dah balik. Gagaga...
Tapi tolonglah... awat muka semua tak muka 30++ ni!?! Ish.

Suara Junjin ... part rapping tu ;)
Rapping part Eric & Andy :)

Suara Dongwan ;)
Minwoo.... Hyesung :)



Friday, January 30, 2015

Angels

Angels laa sangat. Huhu...

Please excuse myself sat. Bukan selalu pun bragging pasal abang-abang oren.
Since abang oren is coming back next week.
Fangirling mode dah switch on.