Thursday, May 28, 2009

Small Tote Bag

Hello..

Salam..

Another entry with tote bag. A smaller tote for my friend's niece.

Most of my friends love the stripey fabric.

So, here is another Stripey Tote.

Have a look.

Wednesday, May 27, 2009

Tote Bags

Holla.

Salam.

Last and previous week,

I made these tote bags.

First, just wanna try something new, then I just can't stop sewing a tote bag.

So, I managed to finish 5 tote bags in two weeks.

And alhamdulliah, 4 have been sold to my friends.

Thank you very much for your support.

THREE TREES - sold

BUTTON BEAR-BEAR - sold

JUST STRIPEY - sold

MR. BIRDIES - sold

FLORA - sold

STRIPEY - sold

Saturday, May 23, 2009

Live Green With HP Recycling

Holla...
Salam semua...

Nampaknya my Felt Cabin ini akan menjadi blog utk saya berceloteh sama seperti blog saya yg lagi satu. Huhu.. Sudah keluar topik sekejap blog inilah. Harap jgn marah, bawak bertenang. Janganlah kata saya tidak professional. Tak dapat nak bezakan antara kerja dan personal. Eceh!!

Sebenarnya ada je kerja-kerja jahit-menjahit saya yg dah siap tersusun rapi di dlm almari, kotak, penselbox... just name it. Di mana ada ruang di situ ada brg craft saya.

"Tapi mengapakah saudari tidak menempek gambar-gambar itu di sini?" tanya anda.

Hehe.. Jawapannya malas lah. Sonang cerita. Malas betul nak amik gambar. Nantilah, mungkin petang karang saya akan membuat sesi fotography bersama brg-brg craft saya di luar umah. Di luar rumah, di bawah sinaran matahari terik.

Ok.Okey. Enough.

Sebenarnya tujuan menulis di sini ialah untuk bercerita kisah saya suka warna hijau. Ceh, tak ada cerita lain kata anda.

"Live Green With HP Recycling"


Mak oi. Besar bebenor. Hehe... Hijau di situ. Pagi ini telah mengclick iklan di tepi sinun. Baru hari ini mendapat ilham untuk menclick di situ. Entah angin apa, baru hari ini nak tekan,tekan dan tekan.

Itulah, dulu jual mahal. Bila dah baca, baru tahu apa sebenarnya yg HP duk sibuk iklankan. Mujur duit ada lg. Memang dah lama nak beli bateri untuk Mr Lappie nih. Bateri laptop nih dah tamat riwayat dah. Sekarang ni (menanya dari dulu lagi) memang 100% pasang wayar. BAteri sekadar hiasan je.

Kata Incik HP

" Simply purchase a brand new HP Notebook Battery and trade in your old ones. What's more! For each redemption you'll get to enjoy exciting free gifts!

Lihat...lihat... setiap redemption dpt free gifts la. Sekbaik promotion sampai 31 May nih. Hari ni 23 May. Sempat lagi nih nak pi beli bateri baru. Ayuh, kita pergi beli bersama-sama.

Sebelum tu, meh nengok free gift yg HP janjikan itu. Kalau dia tak bg, tumbuk sebijik tang mata ok. Jangan takut jangan.

  • Shopping vouchers
  • USB Energizer Charger
  • 4GB USB Flash Drive - Yang nih sesuai la utk sesapa yg suka tengok movie. Sekali dload, bole dload banyak-banyak.
Dan jangan lupa, kepada sesapa yg ada hajat nak beli bateri baru and nak dpt gifts di atas ni, kena download borang redemption dulu. Click dkt iklan kat sebelah ni for more information and redemption's form.

Okay. Itu jelah pun nak ckpnya. Hehe...JAngan lepaskan peluang!! Go go GREEN.

Friday, May 22, 2009

Ok, boleh senyum

Salam.

Tajuk kata ok, boleh senyum.

Jadi mari senyum beramai-ramai.

Barang udah sampai ke tangan pemilik.

Alhamdulillah. Lega.

Udah.Udah. Blog bisneslah. Bukan blog luahan hati.

Baiklah, simpan saja perasaan dlm hati.

Wassalam.

Wednesday, May 20, 2009

Pakcik Posmen

Salam.

Nothing much to say.
Just a short notes for Incik Posmen.

" Incik Posmen yg sentiasa menghantar parcel ke sana ke mari.. tolong jangan cicirkan rata-rata parcel kami lah..

Saya susah hati.

Pembeli juga susah hati.

Tapi saya lagi susah hatilah sebab ia berkaitan dengan duit.

Hayyo~~

Pertama kali terjadi perkara seperti ini sepanjang saya bermain permainan jual beli ini.

Susah hati lah saya.

Duit dah dpt.

Brg tak sampai.

Macamana Incik Posmen??

Not so sure about the address??

No telefon kan ada di situ.

Luangkan sedikit masa untuk menelefon pemilik parcel tersebutlah Incik Posmen.

Hayyoh~~

Incik Posmen, janganlah begini.

Sob sob T____T

Sunday, May 17, 2009

Selamat Tinggal Felt Cabin


:pingu_28::pingu_27:

Selamat Tinggal semua.

Sudah 80 hari ( mcm sedikit over di situ) duk pikir pasal penutupan Felt Cabin.
Tapi masih belum dizahirkan lagi.
Tak pasti nak tutup ke tak.
Aaa... tak tahu.

Kenapa nak tutup??
Sebab saya tgh sibuk meributkan otak dgn label baru.
Insyallah yg kali ni saya nk buat betul2.
Siap lengkap semua tp masih dlm perancangan.
Masih byk benda saya nak kena fikir dan buat.
Dr design hingga la ke product.
Dengan modal yg rendah, dengan sy seorng diri tanpa ada bantuan dr org lain...
semua kena buat sendiri.
Macam-macam benda nak fikir.

Tapi, cuti masih berbaki sebulan lebih.
Lepas tu saya kena back to school dan saya tahu, saya akan sibuk dengan thesis semua.
Masa tu mesti saya dah tak boleh nak jahit-jahit.
Final year yg pasti memerlukan saya menumpukan sepenuh perhatian kpd pelajaran.
Hmm...

Janganlah tertanya-tanya andai satu hari nanti Felt Cabin ini hilang satu hari nanti.

Wassalam.

Tuesday, May 12, 2009

Stripes Book Cover

Salam..
Hello..
Hi..


Stripes book cover ditempah oleh Miss BeauBargain.
Materials: Heavyweight Cotton and Felt
Embellishments: Felt and Button

Cutie Pie Frame

Salam..
Holla..

Lama rasanya tak berupdate Felt Cabin. Bukan saja Felt Cabin ni, malah personal blog saya yg lagi satu tu pun tak berupdate. Bukan tak ada benda nak tayang, cuma malas tahap kritikal. Tambah lagi hari-hari duk kerjakan kain-kain yg br saya beli last week. Banyak dah koleksi kain tinggal nak ukur, gunting and jahit. Maybe akan ditempek di sini or mungkin akan terus dihantar ke kedai. Just wait and see.

So, hari ni baru nak tempek gambar tempahan frame yg diorder oleh Saudari Jue. Dia nak pattern mcm Cutie Pie tu tp tukar kain background dgn colour cuppies. Yg lain -lain tu sy ikut sedap mata sayalah.

Blueberry Cuppies (SOLD)

*smile*