Wednesday, July 20, 2011

Samulnori



How well do you know Korea? Come and meet the charms of Korea at Touch Korea! You are warmly invited!


Tuesday, July 19, 2011

WIP

Hi ^^
My day was occupied with this.
And I need to find my black webbing.
I know I had it in collection but can't remember where did I hide it.
Hurmm... It's sooo me.
Saya yang pelupa.

Monday, July 18, 2011

Kreatif Dalam Berniaga

Bila sebut "kreatif" ramai memikirkan dalam perniagaan, kreatif adalah untuk pengiklanan/advertising. Namun, saya sering menyebut untuk menjadi kreatif dalam perniagaan

Sebenarnya, kreatif meliputi aspek yang meluas bukan sekadar pengiklanan, tetapi juga sehingga membuat keputusan perniagaan yang kreatif.


Contoh yang saya ingin kongsikan mengenai kreatif dalam perniagaan adalah Anita Roddick (pengasas The Body Shop)


  • Ketika mengembara pada tahun 70-an, Anita Roddick mendapati di negara yang dilawatinya, wanita menggunakan koko untuk melicinkan kulit muka dan badan. Anita Roddick menggunakan kreativitinya untuk membawa idea tersebut menjadi idea perniagaan kosmetik!

  • Apabila ingin memulakan perniagaan, Anita tidak mempunyai modal yang mencukupi untuk membeli bekas kosmetiknya. Lalu, Anita menggunakan kreativitinya membeli bekas yang paling murah, iaitu bekas menyimpan sample air kencing di hospital untuk dijadikan bekas kosmetik. (kini, tidak lah gunakan bekas tersebut... nanti ni jadi email forward pula! )

  • Apabila membuka kedainya yang pertama pada 1976 (ya, The Body Shop kini sudah 34 tahun... bukan short cut kejayaan!), dinding kedainya berlumut dan kotor. Anita menggunakan kreativitinya untuk menggunakan cat yang paling murah berwarna hijau yang sama dengan warna lumut tersebut untuk mencantikkan kedainya. Sehingga kini, warna hijau (warna lumut) yang sama masih digunakan dan membawakan konsep alam semula jadi!
Dalam perniagaan, anda perlu kreatif dalam menangani masalah dan membuat keputusan. Jangan jadikan tiada modal, tiada idea perniagaan menghalang anda. Fikirkan cara kreatif dalam perniagaan anda :)

Sumber: Irfan Khairi Newsletter

Thursday, July 14, 2011

Printed Polkadot Felt

Hello and Hi.

I have some printed POLKADOT FELT for sale. There are 5 colours of A4 size felt per pack - pink, blue, apple green, purple and chocolate.

RM 25.00 per pack



Hurry! Grab it fast while in stock. Do email me at nailofar86_kawaii@yahoo.com.

Tuesday, July 12, 2011

E-Book Felt Bookmark and DIY Bookmark Kit is Available Now!!

Hello! Annyeonghaseyo ^^

E-Book Tutorial Felt Bookmark is AVAILABLE now! This is a ten pages step by step tutorial, complete with lot of pictures and are written in both Malay and English languages.

Price: RM9.90

Cover page

Inside


If you want to buy the D.I.Y Bookmark Kit, I do have some in my stock. Items you will get in the kit are listed as below and you can also make brooch or keychain with this kit.

RM11.90
7 Different colors of felts
1 bookmark
2 pins
1 Hp Strap
2 Charms
Stickers
Buttons
Small size rings
Bell
Ribbon
Eyelets
Sponge (not in the picture)

Buy both E-Book & DIY Kit at RM16.90
(not including postage fee)

Interested to buy, email me at nailofar86_kawaii@yahoo.com. The PDF E-Book will be delivered to you once payment received and within 24 hours.

Happy crafting everyone!!

Monday, July 11, 2011

Free Download Software Pattern Maker - hats, bags etc

Hello, morning!

While I was looking for hat pattern last week, I found this on someone's blog but unfortunately I lost the link (I mean that someone). I've already installed the software and it's great. There are many patterns you can make with this software such as hats, bags, aprons, belts etc. Just key in the dimensions and pattern prepared.

To read details, download the software here - Wild Ginger Software.


Have a great Monday everyone!!

Saturday, July 9, 2011

Coming Soon : Tutorial Felt Bookmark (PDF)


Work in progress - PDF Tutorial for Felt Bookmark.
Next week will be available here, InsyaAllah ^o^.

And I also have some D.I.Y Kits Felt Bookmark for you.
Please wait.

Thursday, July 7, 2011

How to deal with copycats, imitators & thieves


read the full article here.

Have you read the article?? Informative isn't it? If you didn't read it yet, take 15 minutes and read happily *smile*, okay.

I'm in the... err saya jiwa kacau. Saya hendak mulakan sesuatu tapi saya takut saya jadi copycats, imitators dan juga thieves. Oleh itu saya tangguhkan apa yang saya ingin lakukan. Tapi saya ada buat research yang tak seberapa, dekat Malaysia rasanya kakak tu seorang tapi kalau dekat overseas, memang dah ramai tapi saya masih ragu-ragu. Kira kalau saya buat jugak, saya ni copycatlah atau pencuri. Uh~~

Oleh kerana keraguan itu, saya google dan google dan terus google hinggalah saya terjumpa article di atas. Saya pernah juga frust bila ada orang buat design hampir sama dengan design saya, siap kecoh-kecoh dekat FB (oh malu sekejap).

" realize that you can’t reinvent the wheel. just as you are inspired by things around you others may be inspired by you. instead of trying to avoid being imitated, position yourself as THE trendsetter. the one whom others want to imitate." (Build A Little Biz)

Hmm...

Saya sebenarnya nak jahit macam kakak ni. Kalau nak tahu, saya selalu terkagum dengan usaha beliau. Kadang-kadang terfikir boleh ke saya jadi macam beliau. Senang cerita, sumber inspirasi saya. Tapi saya tak nak jadi pencuri.

Sekian. Annyeong~~

p/s: I just finished reading one more articles there, sangat memberi inspirasi, ideas, 'celik mata' saya.

Wednesday, July 6, 2011

Monday, July 4, 2011

Sewing Mojo Is Back!

I've got my sewing mojo back! Great, alhamdulillah.

Since last week I was occupied with sewing activities but not related with felt crafts. I'm trying to spread my wings wider. I feel tired with felt craft but I still have piles of felt fabrics in my cupboard. Maybe one day I will play with felt again.

So, I'm busy learning on how to sew garments on my own. I started with something simple and maybe later when I brave enough, I will try making dresses, baju kurung, skirts, etc. Hopefully my sewing mojo wouldn't hide himself anymore. Hehe...

Ok, till then. See you again. Oh, I owe you something about my teka-teki I've posted before. So sorry because I didn't managed to take the picture yet. Yeah, I've completed the project after I posted it here. So, bear with me everyone.

Annyeong ^^