Wednesday, July 24, 2013

[Discount Coupon] - Trick Eye Museum, Hongdae

While googling information for my trip, I found this discount coupon which valid till end of this year 31st December 2013. So, if Trick Eye Museum, Hongdae is in your itinerary list, go print this coupon. Lets save another RM9. This is the link for details info.


Friday, July 19, 2013

Indecisive Part II

Bila keputusan sudah berada dalam tangan, datang pula 'orang ketiga' yang mengganggu goyah keputusan yang telah dibuat. Ish... Sebenarnya dah lama tahu pasal 'orang ketiga' a.k.a rezeki bulan Ramadhan ni. Tapi tak sangka pula lebih dari apa yang diharapkan. Sebab kalau kurang memang tak fikir 2..3.. kali dah, muktamad cha alif ba wau ta.

Agaknya memang taktik company kut, hendak jaga pekerja dari lari, dia bagilah increment. Al-maklumlah ada colleague yang nak cha alif ba wau ta hujung bulan ni. Tak pernah pula berharap akan ada lagi increment sebab bulan Mac hari tu dah ada increment. Bulan Jun baru-baru ni dapat incentives. Hmm... Muka pun memang blur bila kena panggil dengan 'ayahanda' masuk bilik. 

Tak rasa seronok pun sebab kenaikan gaji tu macam ada udang disebalik batu sahaja. Lagi naik semangat hendak cha alif ba wau ta ada la. Huhu... Terang lagi bersuluh motif utama 'kejadian'. Macam tahu-tahu je ada orang tu dah planning nak resign awak bulan depan. 

Sekarang ni tengah banyak tender masuk, junior QS pula ada 3 orang sahaja. Satu orang dah cabut hujung bulan ni, tinggallah lagi 2 orang saya dan budak baru masuk itu pun belum cukup 6 bulan lagi. Saya pula masih terkial-kial lagi buat measurement. Hmm... Kalau tak jaga yang dah sedia ada ni, alamatnya...

Dari hari beli tiket memang dah set bulan ni nak kirimkan 'surat layang'. Huhu...Tapi apakan nasib...goyah-goyah. 

Err...tapi mak pun cakap sikit je naik.

Alamak, tiket AA semua dah naik harga. Hampagas sungguh. Tak boleh balik la macam ni T__T. Agak-agak ada lagi ke sales AA bulan 7,8,9,10,11 ni. Hmm..

Wednesday, July 17, 2013

Indecisive

After waiting for almost 3 years since my last trip, less than 3 digits day is finally here! And I am still in dilemma whether to make it a week trip or a months trip. 

Will I survive if I choose the second choice?

I didn't buy a return ticket yet. Phew!~