Thursday, July 17, 2014

Pecah Rekod

Ini adalah kejadian paling epic dalam 2X tahun hidup. Huhu... Kejadian berlaku sebulan dua yang lepas. Nampak sangat excited untuk pergi berjalan.

Err... selalu tak puas hati bila ayah ke mak ke tertinggal kunci rumah dekat grill besi. Kenapa tak puas hati? Sebab kami ni duduk rumah flat, ground floor lagi. Sudahlah sekarang ni macam-macam kes tak elok berlaku. Buatnya ada perompak ke apa.

Ini dikira kejadian paling epic, Allah balas cash dekat dunia ni. Huhu... Hendak jadi cerita, saya pun terbuat benda yang sama macam emak dan ayah. 

Dah berjalan dekat area Wisma Central dan Jaya Grocer hampir 2-3jam, tiba-tiba saya terpandang zip sling bag yang tidak bertutup. Cari punya cari sekali tak jumpa kunci rumah dalam poket zip tu. Bila dah tak ada kunci maka memang sah! 

Pintu rumah berkunci.
Grill besi ternganga luas.
Kunci rumah tertinggal dekat grill besi.

Err... Baik tak payah kunci pintu macam tu --" Punyalah lupa nak kunci pintu masa tu. Pakai kasut dan terus cabut macam gitu sahaja tanpa double check pintu.

Bila dah tersedar tak kunci grill, kelam-kabut telefon ayah yang masa tu pun tak ada dekat rumah dengan harapan dia dah balik rumah. Last-last ayah minta tolong jiran kuncikan. Mujur tak kena marah. 

1 comment: