Sunday, September 20, 2015

My Pierre Herme-inspired Ispahan Cupcakes.

Dalam bahasa kampungnya cupcake rose (sirap) laici. Ini kira kali kedua try buat cupcake Ispahan ni baru menjadi. Itu pun guna resepi yang memang dah selalu guna. Just tweak mana-mana patut tadaaa menjadi pula.

Ispahan cupcake ni combination 3 flavors yakni rose, raspberry dan laici. Dalam kes saya, kek perasa rose, frosting pula raspberry cream cheese dan hiasa dengan sebiji laici.

Al-kisahnya terbaca satu buku pasal cupcakes dekat MPH minggu lepas. Hampir semua cupcakes dalam buku tu sama semua bahan-bahannya. SAMA!! I is like rugilah beli setakat resepi sama je. Yang lainnya dia tukar essence/ serbuk je. Kacang peas sungguh!

Berbekal petua tu la yang balik rumah godek-godek resipi in collection yang lebih kurang sama ja dengan buku tu. Jeng jen jeng I is senyum lebar. Buat pun sekejap je tak lama mana.

Berbaloi la pi kelas kek harga 300 ratus. Dapat resepi yang inshaAllah dijamin sedap lepas tu boleh ikut kretif masing-masing nak olah jadi macamana pun. So, kalau orang tak kongsi resepi tu faham-faham la kadang-kadang diorang ni bayar mahal nak dapatkan resepi and tips. (Dulu selalu juga hangin orang tak mau share resepi. Huhu..)






No comments:

Post a Comment