Tuesday, June 1, 2010

Label in The House ^_^

Wow whee~~!!
Better late than never. Yeah! My OST label in the house. After so long of 'googling' and looking at others, I made one for myself. Simple design actually but it took me a day to finish everything from designing to cutting.

I'm using Art Canvas instead of iron-on. And many thanks to Miss Zubaidah (Rasanya nama dia Zubaidah kut sebab blog dia Namaku Zubaidah) for sharing this on her blog. If not, I don't know about the existance of this Art Canvas.

Note 1: Feel like writing in Malay but I need to force myself to think in English. This is the only way to train my brain to not-to-forget-English.

9 comments:

  1. SALAM...

    Owh, ni you wat sendiri yer?
    caner nak wat sendiri yer?
    guna printer jenis aper erk?

    ReplyDelete
  2. I buat pakai iron on jer. tapi tgk pakai art canvas nih lagi cantik n professional looking. kat ner nak carik art canvas nih?

    ReplyDelete
  3. Salam,

    interested jugak nak tahu ttg label art canvas ni- if u don't mind sharing :)

    Thanks!

    ReplyDelete
  4. to Syaaz: yup, yg ni saya buat sendiri. saya design guna photoshop. tp kalau guna word pun boleh. saya guna printer biasa je.

    ReplyDelete
  5. to Sis Rozi: art canvas ni saya beli dekat Jusco je. dekat tempat lain saya tak tahulah dekat mana jual. cuba Sis cari dekat bookstore ke. nanti ada masa saya ambil gambar kertas art canvas tu ye ^^

    ReplyDelete
  6. to Sis Azaidris: Sis boleh terus print atas art canvas ni. kertas ni ada texture.kalau Sis guna iron-on, hasil dia mcm kilat2 sikit tp yg ni tak sebab terus print je atas dia.

    ReplyDelete
  7. menarik sgt..
    tp art canvas ni kertas ek? boleh basuh tak?
    dan kaler dia tanggal tak?

    p/s iron on transfer paper selaunya jual kat kedai apa ye?

    ReplyDelete
  8. Tq for sharing the info.
    Tak sabar nak try buat pulak.
    Jusco, here i come!!! hehehe ;)

    ReplyDelete
  9. ok thanx jgk for sharing...

    hmm kna g survey kat bookstore la nih...

    xtahu ada ker x kat jertih ni...huhuhu

    ReplyDelete