Thursday, December 22, 2011

Cabaran 30 : Hari 22 : Chunjang



Igo mwoyeyo?
What is this?

Igo chunjangiyeyo.
This is a salty black soybean paste.

Ini ialah paste yang digunakan untuk membuat Jjajangmyeon. Tak sure dekat KL nak cari dekat mana sebab saya kirim dari kawan yang pergi Korea hari tu. 3 paket besar pulak tu. Huuu~~ jenuh masak, jenuh makan. Confirm terbantut cabaran Hidup Sihat. Sapa-sapa yang nak try masak Jjajangmyeon mungkin boleh cari paste ni dekat area Ampang. 

Kalau tak silap dekat Jaya Jusco ada tapi brand lain dan tak sure status dia apa. Yang ini pun pastilah takda tanda Halal tapi sebab ni student Malaysia yang tolong beli, so saya yakin ^_^. Kalau tak jumpa juga paste dia, apa kata terus pergi makan yang dah siap dekat Sweetree.

Annyeong!~~

3 comments:

  1. dekat sweetree tu kat mana? kedai tu halal ye? ^^

    ReplyDelete
  2. paste ni masin ke ? ke nama je salted

    ReplyDelete
  3. yg ini tak masin.tp kalau yg jual dkt supermarket tu mmg masin tak sesuai untuk guna buat jjajangmyeon.

    ReplyDelete